Damlandslaget 2013

Damlandslaget laddar inför två landskamper mot grannationen Danmark den 17 (i Köpenhamn) samt den 18 maj i Halmstad. Uppladdningen sker i Polen där vi matchar mot ett flertal polska lag. Vi hade även med oss Danmark under resans första dagar. Glöm inte att komma och heja på oss i Halmstad i helgen!

Tjena alla läsare !

Publicerad 2012-08-31 14:20:04 i

Idag är de jag (Norrland) som har fått i uppgift att blogga, Jag är absolut inte bra på texta, men jag ska göra så gott jag kan ! Dagens Morgonträning bestod av servemottagning
Och defense, alla gjorde ett superduper jobb verkligen, trots de otacksamma golvet som ger både våra kroppar OCH skor nya nyanser. (men de hör till en annan historia)
Efter träningen har några av oss fått en välförtjänt massage och lunch som bestod av kött och paprika inlindad i en pannkaka (?) gott var de iallfall, och viktigast av allt är vi mätta. nu tar vi en siesta och laddar inför kvällens match. Som också är inledande match på helgens turnering!

Glömde jag säga att vi tog ett dopp i kallbadet igår ?
De gjorde vi iallafall, och avslutade med jaccuzzi och bastu ! Gryyyymt skönt :)

De var allt från mig
Ching chong !

( Jag vill hälsa till mammaMarita och pappaKrister uppe i Skellefteå/Norsjö )
/ Freja #12

Volleyboll.se refererar vår senaste match!

Publicerad 2012-08-30 09:05:22 i Allmänt,



BRA MATCHNING I POLEN FÖR DAMLANDSLAGET

2012-08-29 08:28
 
Matchdag två här i Polen spelade de svenska damerna mot Myslowice och motståndarna ställde upp med ett blandat lag bestående av rutinerade spelare/yngre talanger. Så gjorde även vi. Här är assisterande coach Henrik Stoltenbergs rapport från Polen.

SWE-Myslowice., 3-0 + (två träningset, 25-16, 25-17, 25-14, 26-24, 15-13)

Matchen startades dock med i princip med samma laguppställning som i gårdagens match; Åsa Gustafsson, Sara Malmlöv, Tina Johansson, Aida Rejzovic, Andrea Jacobsson, Kaisa Wallin och idag startade Katarina Persson som passare för laget.

Stabilt spel med byten

Efter hand som matchen fortskred och vi blev stabila i spelet kunde vi göra byten på de olika positionerna. Madelene Green kom återigen in på vänsterkanten och visade upp ytterligare ett inhopp med stabilitet i servemottagningen och smarthet samt kraft i anfallsspelet.

Caroline Werner fick komma in och spela 2 set högerkantsrollen. Caroline har under veckan som gått visat upp ett bättre och bättre spel i alla momenten på plan, vilket känns positivt då hon kan bli ett bra alternativ utifrån sin längd och höjd i anfallet som högerkant. Ytterligare så var det Freja Morén som fick chansen att komma in och visa upp sig och vad hon kan komma att kunna bidra med, ett snabbt, rappt centeranfall och stabilitet i blockspelet.

Turnering i helgen

En bra avslutning på den första delen, bestående av 5 träningar och två träningsmatcher, här i Bielsko Biala. Fortsättningsvis så har vi en återhämtningsdag imorgon, onsdag bestående av Kardio+gymträning, en ledig eftermiddag och sen på torsdag är det dags att börja ladda inför turneringen som vi kommer att spela under helgen.

Nästan en hel dag ledig!

Publicerad 2012-08-29 22:07:00 i Allmänt,

Hej!
Idag startade dagen med ett underbart kardiopass som bestod av en del löpning blandat med bollkontroll. Efter det blev det en sväng till gymmet, samt en del massagebehandlingar. 
Sen... äntligen skulle vi få komma ner till stan! Många av oss (nästan alla) har blivit snygga i håret av polska frisörer för en billig peng samt shoppat en hel del! (Är cirka halva priset på det mesta här jämfört med i Sverige). 

Dagen till ära vill jag även passa på att gratta vår underbara passare Katta! Idag fyller hon 21 år och blev väckt i morse med sång av alla oss spelare följt av den polska versionen vid frukostbordet! Bättre start på dagen kan man ju inte få.. eller? :)

Dagen avslutades med en typiskt polsk mini-mellis som bestod av yoghurt mackor och te! Mums!

Sov gott allesammans! 
// Tina # 15





 

Day off!

Publicerad 2012-08-29 11:32:04 i

Morgongym och cardio avklarat!
Görskönt att hotell, restaurang, gym och hall allt ligger i samma byggnad.

Ska strax in till centrum för shopping och frisörbesök!

/ #17

Utkast: Aug. 29, 2012

Publicerad 2012-08-29 11:10:00 i Allmänt,

Igår spelades ännu en träningsmatch med vinst 5-0 i set.
Första set spelades med boktavligen solen i ögonen och det blev ganska ryckigt. Men efter ett tag hittade vi rätt och avslutade setet med stora siffror. De följande seten hade liknande siffror, utom de två sista när de på andra sidan slappnade av och började spela bättre.
Med mycket bolltouch blev det bra träning för oss även om motståndet inte var lika tufft som vi förväntade oss, och vi fick istället chans att prova nya saker och att föra hela matchen själva.

Dessutom hade gynnade motståndet oss så vi kunde spela runt med alla spelare, så nu har alla fått lite speltid och känna på posk volleyboll.

I eftermiddag har vi ledig tid för första gången på ett tag och vi ser fram emot shoppingcentret vi hört så mycket om, och firar min (Kattas) födelsedag med polska våfflor!

/Katarina #16

Uppladdning inför match

Publicerad 2012-08-28 08:51:03 i

Det blev till slut vinst med 3-1 mot det polska laget vi mötte igår. Möttes av en fullsatt läktare och ett riktigt profsigt arrangemang. Fick både röda rosor och en presentpåse med gigantiska oblat (...?) i.

Ett monsterblock av Tina fick inleda matchen! Trots en relatvt nykomponerad trupp på plan höll vi samman spelet väl och lyckades uppfylla de mål som vi satt upp.
Från matchen tar vi med oss ett välutfört taktiskt servande och att alltid komma igen efter en svacka!

Puss o Kram,
Rum 34


Frukost, morgonträning och match!

Publicerad 2012-08-27 08:19:58 i

Hej alla läsare,
I denna stund sitter vi och njuter av en polsk frukost med favoriter som: Podlaski, Serduszko och kaffe.

Det är snart dags för morgonträning som uppmjukning och uppladdning inför matchen mot det polska andraliga laget vid namn Psztzyna. Detta är match ett av många denna vecka och vi hoppas få en flygande snart!

Snöra på skorna hårt brudar för nu bär det av!

/S, F, A, S, N, & K

Framme i Polen!

Publicerad 2012-08-25 22:26:39 i Allmänt,

Varken det försenade flyget eller hungern höll oss från att applådera då vi landade på Polsk mark! För många av oss var det första besöket i landet medan andra landade för nionde gången. På bussen mot Bielsko Biala fick vi förstagångsresenärer en snabbkurs i Polska då lokalbefolkningen inte är så haj på varken engelska, svenska eller skånska. Det är tur att vi har med oss Beata och Aga som både kan kommunicera och guida oss genom den än så länge främmande staden.
 
Även fast flygturen endast tog en timme har dagen vart lång och dom flesta av oss har längtat efter en dusch och en säng. Men innan vila välkomnades vi till vårt fina "fitness" hotell med en tvårätters middag (trerätters om man räknar med bananen - visst Ani Banani?). Efter middagen tog vi oss en promenad till affären för att köpa frukt och annat som ger energi under svettiga träningspass.
 
Detta var vår lediga dag, nu väntar träning igen imorgonbitti och uppladdning inför flera spännande och utmanande matcher!
 
Sov gott Sverige! /Sara och Katta

Mot Polen!!

Publicerad 2012-08-25 13:48:44 i

Nu befinner vi oss på flygplatsen i Malmö och väntar på vårt flyg till Polen. Tyvärr är flyget försenat men vi är rutinerade och har varit om flygförseningar förr så vi stressar inte upp oss - Polen finns alltid kvar och förr eller senare så lär vi landa där!

Förhoppningsvis kommer flyget snart och sen väntar en kort flygtur och en förhoppningsvis kort bussresa till vårt hotell/sportanläggning. Våra erfarenheter av polska busschaufförer säger att resan kommer gå fort, de är väldigt effektiva på att ta sig fram på de polska vägarna :)

Aida gör nu sig redo och tar på stödstrumporna så nu kan flyget få dyka upp tycker vi!

Vi ses i Poooooolen :D :D

// Två rutinerade Polenresenärer

Seger!!

Publicerad 2012-08-24 22:31:54 i

Vi fick vår revansch på danskorna och vann dagens match med 4-1!!
Det som låg bakom dagens seger var bland annat vårt vassa servande (23 st serveess!) som vi hade pratat om att förbättra från gårdagens match. Stabil servmottagning och defense ledde till bra anfallsutvägar och vi vann våra anfall från alla punkter på nätet.

Imorgon väntar en dags välförtjänt vila och även avresa till Polen. För mig blir det min nionde resa till Polen men för andra är det första gången. Vi är alla förväntansfulla och laddade inför Polenresan och allt var den har att erbjuda :)

God natt // #5 Andrea

Mellis i lobbyn

Publicerad 2012-08-24 13:58:00 i

Hej kära läsare,
Snart är det dags för ännu en match mot gårdagens vinnare, Danmark. Vi förlorade en jämn match med 3-2 igår kväll efter att ha tappat viktiga poäng i slutet av flera set. Vi tar med oss detta och laddar med keso och ägg för att orka hålla fokus hela matchen ut! Idag är det endast vinst som gäller för att revanschsuget är stort!


Såhär ser uppladdningen ut med kesogruppen!

 

Ikväll gäller det

Publicerad 2012-08-24 07:56:00 i Allmänt,

Godmorgon! Igår blev det förlust mot danskarna (3-2). Men vi tar nya tag idag och satsar för att ta hem vinsten. Börjar med en timmes träning nu på morgonen som uppladdning inför i eftermiddag. Matchen kommer börja redan vid 15.30 så om ni inte har tid att ta er till kungsgårdshallen så hoppas jag ni håller tummarna för oss! /Sofie
Bjuder på en bild på mig och Aida innan matchen igår

Hej igen!

Publicerad 2012-08-23 14:55:00 i Allmänt,

Nu är vi äntligen tillbaka på plan och har börjat omgång nummer tre för i år. Just nu befinner vi oss på läger i Ängelholm och har klarat av 8 svettiga pass. Redan ikväll är det dags för första träningsmatchen mot Danmark, så har du vägarna förbi Ängeholm tycker jag du ska komma till kungsgårdshallen 17.00 och heja fram oss till seger. Go Sweden! / Sofie
 
 
Vi som är med på lägret.
Övre raden frv: Tina C, Sara, Katarina, Kaisa, Sofie, Anna, Nellie, Linn, Aga.
På knä: Tina J, Andrea, Freja, Caroline, Åsa, Madelene, Aida, Beata.

Välkommen till landslagssäsongen 2012 !!

Publicerad 2012-08-04 09:59:46 i

Äntligen är vi igång med årets landslagssäsong! Visserligen tjuvstartade vi med ett fysläger i mitten av maj och sen har vi spenderat hela sommaren i gymet, i löpspåret, på motionscykeln eller i skogen för olika fysövningar. Så när vi i onsdags klev in i duveholmshallen och fick röra boll igen var vi alla lika exalterade som barn på julafton och lika ovana som bambi på hal is - men mest av allt var det grymt kul att få vara igång igen!!! Vi har nu hunnit med sex träningspass där fokus har legat på bollkontroll, timing i anfall och bollträff i alla olika moment. Det har krävts mycket fokus och tålamod från oss alla men i takt med att träningsvärken kom så började också bollkontrollen komma tillbaka! Nu väntar två veckors träning på hemmaplan innan vi återigen samlas för vårt stora mål för den här säsongen: EM-kval. Det ska bli riktigt roligt att få åka iväg med landslaget igen och den här säsongen blir det alltså: Katrineholm-Ängelholm-Polen-Slovakien-Polen-Israel som finns med i vår reseplanering :) Så vi hoppas nu att ni följer med på vår resa mot EM-kvalet och är lika laddade som vi är :) // Damlandslaget genom Andrea!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela