Damlandslaget 2013

Damlandslaget laddar inför två landskamper mot grannationen Danmark den 17 (i Köpenhamn) samt den 18 maj i Halmstad. Uppladdningen sker i Polen där vi matchar mot ett flertal polska lag. Vi hade även med oss Danmark under resans första dagar. Glöm inte att komma och heja på oss i Halmstad i helgen!

Utkast: Nov. 10, 2011

Publicerad 2011-11-10 16:34:19 i Allmänt,

Vi har lite problem med bloggen här nere i Kroatien men här kommer lite bildern från matchen CRO-SWE i onsdags. Håll till godo så hoppas jag på mer uppdatering ikväll efter matchen mot Frankrike!! // Andréa #5

Vi är på plats i Kroatien!

Publicerad 2011-11-09 14:13:24 i Allmänt,

Tisdag morgon klockan 05.00 avgick flygtaxin mot Kastrup med 12-mannatruppen. Efter 12 timmar resande var vi på plats i Porec Kroatien.
Prel. Inc. och Tecnical meeting avklarades och även först träningpasset. Hallen är stor och träningen handlade mest om att "lära" sig hallen, med mycket servemottagning.
Dagens aktiviteter:
  • Frukost 09.00
  • Möte inför Kroatienmatchen med en sista videokoll. Snack om ändringar i Kroatiens trupp efter Tecnical meeting.
  • Träning 11.30-12.30. Sideout spel, centertiming och servemottaging.
  • Lunch
  • 16.30 avresa till hallen
  • 19.00 matchstart Kroatien Sverige
Just nu tar laget det lugnt och väntar på avresa till hallen. Alla mår bra och är laddade inför den tuffa uppgiften ikväll. Kroatien har bytt 4 spelare från EM-slutspelet varav 2 i deras start 6:a. Kroatien har stor press på sig att prestera bra på hemmaplan. Våra nycklar matchen är att vårt sideout-spel samt att lyckas med bra block/ defence-spel.

12:mannatruppen

Passare
Anna H
Sofie S
Centrar
Minni F
Anna R
Aida R
Tina J
Spikers
Alexandra L
Åsa G
Andrea J
Rebecka L
Elin H
Libero
Johanna E
/Henrik Stoltenberg, assisterande coach

På plats!

Publicerad 2011-11-08 23:38:09 i Allmänt,

Exakt 12 timmar. Det är vad våran resa tog. Lämnade hotellet i Ängelholm kl 05.00 och anlände till hotellet i Porec, Kroatien precis kl 17.00. Vi har nu inkvarterat, tränat i 1h 15min i den stora, fina hallen (rätt svårt att anpassa serv/mottagning till den nya hallen), kollat in hotellet lite (vi har bl.a. inomhuspool och en pianist i lobbyn) och provat den underbara buffén. Redan imorgon är det dags. Vi kommer köra en timmes förmiddagsträning och kl 19 gäller det, då möter vi Kroatien. Taktiken har vi klart för oss, nu gäller det bara att få med oss vårt absolut bästa spel in i hallen. Följ oss gärna via denna länk:
http://www.cev.lu/LiveScore.aspx
På fredag spelar vi mot Frankrike och det gäller att placera sig 1a eller 2a i denna grupp för att spela semifinal mot antingen Israel, Grekland eller Holland som är i den andra gruppen.
Håll tummarna för oss!
/Anna R

SWE-DAN 3-1 :)

Publicerad 2011-11-04 00:59:55 i Allmänt,

Som sagt inledde vi samlingen med en match och det blev vinst i derbyt mot Danmark!!
Många spelare i truppen fick speltid och vi fick ett bra kvitto på vad vi behöver jobba vidare på! Nu har vi "filat" på det under två träningspass och ikväll ställs vi mot ett herrlag från Vindrarp som spelar i div.1 så idag kommer det blir lite mer power i anfallet vilket vi behöver ;)
Bjuder på lite bilder från vår proffsfotograf Beata - enjoy!
Ställningen är 24-? till oss, tror vi vann det setet ;)



En härligt stooooor landslagstrupp är samlad!


Anfall!



Två snygga tjejer som förbereder sig för ett dubbelbyte



Sara Malmlöv - välkommen till laget!
Anna Rönnbäck - välkommen tillbaka!



Åsa kör lite rörelseträning på bänken

Trots dessa uppgivna miner så vann vi faktiskt matchen ;)
Vad ger Tina oss för råd från sidan till nästa boll??
Schyssta ansiktsuttryck på bänken!
Sideout!
"I´m a big blocker, I´m a big blocker"
"Beck" har föreläsning för bänken... eller!?
Anfall från Rebecka Lazic
Vi ärinte bara det bästa landslaget utan även det snyggaste ;)
Gissa vems gula Sverigeskor det här är...
... här har ni svaret, Aida :)
Blockpoäng!
Balett och volleyboll har en del gemensamt, eller hur!?
Alexandra Lazic hänger på en pipe
Madde anfaller framme vid nät
Nu är det dags att snart bege sig mot hallen och spöa lite grabbar ;)
// Andréa #5

Äntligen landslagssamling!!

Publicerad 2011-11-02 17:21:06 i Allmänt,

Nu är det äntligen dags för en ny samling med damlandslaget! Det är första gången under mina 5 år i landslaget som vi faktiskt har en höstsamling och det känns både spännande, roligt och väldigt motiverande att få samlas med landslaget under säsongen. Anledningen till samlingen den här gången är ett OS-kval som vi kvalade till i september då vi besgerade Georgien i två raka matcher. Så nu är vi 15 spelare på plats i Ängelholm för att slåss om de 12 platserna i truppen som åker ner till Kroatien på tisdag.
Vi kommer att tillbringa de närmaste dagarna i Ängelholm med träningar, matcher, fyspass, sociala aktiviter och i mellan där en massa sömn och mat för att ladda upp på bästa sätt inför utmaningarna som väntar! Idag börjar allvaret med en träningslandskamp mot våra kära grannar från Danmark, ett lag som vi mött många gånger genom åren och som vi känner till relativt väl. Det är alltid lite prestige och derbykänsla i Danmarksmatcherna så jag tror nog att vi kommer spela en bra match ikväll! Och direkt får vi ett kvitto på vad som fungerar och vad vi behöver jobba mer på under veckan.
Så håll tummarna för oss och har ni vägarna förbi Ängelholm så titta gärna förbi, matchen börjar kl. 19.45 och hinner ni inte till den så är vi på plats ända fram till tisdag morgon och blir jätteglada för lite support på träningar och matcher :)
// Andréa #5

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela