Damlandslaget 2013

Damlandslaget laddar inför två landskamper mot grannationen Danmark den 17 (i Köpenhamn) samt den 18 maj i Halmstad. Uppladdningen sker i Polen där vi matchar mot ett flertal polska lag. Vi hade även med oss Danmark under resans första dagar. Glöm inte att komma och heja på oss i Halmstad i helgen!

Sista dagen i Polen och varför jag älskar att vara här

Publicerad 2013-05-15 12:17:30 i Allmänt,

Ja idag har vi sista dagen här på träningsanläggningen i Bielsko-Biala för imorgon styr vi hem mot Sverige för att ladda upp inför de två landskamperna mot Danmark. 
Jag är nog en av dem i laget som varrit på flest träningsläger i Polen (är mitt 11:e i ordningen just nu) och det har varit en berg- och dalbana av känslor och upplevelser under de allra flesta av dem. Jag gissar att vissa av er som läser vår blogg har varit med på läger här i Polen men långt ifrån alla av våra läsare har fått uppleva Polen på riktigt, så jag tänkte försöka sammanfatta mina upplevelser av Polen.

Min första Polenresa gick till Puck våren 2008 var en skräckblandad upplevelse då allt var nytt, jag hade aldrig ätit polsk mat, aldrig spelat mot polskor förut och inte heller levt en hel vecka på polsk mark. Tårarna sprutade när jag fick reda på att jag just ätit komage till middag, jag var ny i laget och hade ingen vidare koll, polskorna var enorma och slog så galet hårt och vi vann inte särskilt många matcher. Jag skulle ljuga om jag sa att det var en dans på rosor men vi skrattade oss igenom de svåra situationer som uppstod, jag lärde mig massor och det är en resa jag aldrig glömmer. 

Efter den här resan så rullade alltså Polenresorna på och det har blivit toalt 11st som sagt. De har fyllts av goda våfflor, bad efter träningar, massor av matcher mot grymt bra motstånd, frisörbesök, tusentals bolltouch, bra fyspass, bra shopping, försenade flyg, konstiga hotell, midsommarfirande, skräckfyllda bussresor, sightseeing i bergen, rookietal, grymt goda soppor m.m

Under alla mina Polenresor har det verkligen varit blod, svett och tårar. Det har stundtals varit riktigt tufft mentalt, kroppen har gjort ont och vi har mitt i detta tränat hårdare än någonsin. Men även om det har varit tufft så längtar jag alltid efter nästa Polenresa och det ser jag som ett kvitto på att vi har det riktigt bra här. I Bielsko-Biala bor vi på en bra anläggning med hotell, hall, gym, behandlingsrum & tvättmöjligheter i en och samma byggnad vilket underlättar. Vi har lärt oss att njuta av Polen och ta vara på det som finns att göra utanför hallen också, så som billig shopping & frisörbesök. 

Men det som jag ändå vill lyfta som det allra viktigaste under våra Polenresor är motståndet vi får möjligheten att möta. Förra året mötte vi ett topplag från polska förstaligan, något som inget annat svenskt lag har fått möjligheten att göra. Detta blandat med massor av matcher mot lag från 2:a och 3:e ligan (som är betydligt bättre nivå på än våra svenska serier!) gör att dessa matcher är den bästa träning vi svenska spelare kan få. Det är stora, fysiska spelare med grym bollkontroll och som inte ger bort en enda poäng gratis. Vi behöver slita, jobba som ett lag och hela tiden utmana oss själva för att ta poäng, set och vinna matcher mot dessa lag. Det är viktigt att vi får fortsätta matcha mot den här typen av lag och jag hoppas att nya spelare som kommer in i landslaget kan få möjligheten att få fortsätta med detta, det är en otrolig möjlighet vi har här nere!!

Så sammanfattningen av detta är att jag på något sätt älskar Polen och hoppas att vi får fler chanser att komma hit och spela & träna under kommande landslagssäsonger. Sitter du som gammal landslagsspelare där hemma och läser detta så kommentera gärna med ditt bästa Polenminne så kan vi skriva ett inlägg med massor av Polenminnen :) Jag har alldeles för många bra minnen härifrån för att bara kunna välja ett, så jag får fundera lite extra på det!
 
 

// #5 Andréa, en rutinerad Polenresenär


En tuff match som slutade med vinst

Publicerad 2013-05-13 22:03:07 i Allmänt,

Hej igen! Idag har vi haft tuff matchning mot ett polskt klubblag som spelar i andraligan här. Först så mötte de danskorna och vann över dem med 3-0. Vi gav ett bättre motstånd och lyckades vinna med 3-2 (25-15, 26-28, 24-26, 25-10, 15-9). Detta på grund av ett mycket bra block och försvarsspel från vår sida. Även servemottagningen fungerade bra och vi slet upp alla långa bollar, gav aldrig upp. Våra bra servar gjorde deras mottagning skakig och de klarade inte av att spela deras snabba spel. Många i laget gjorde sin hittills bästa landskamp och inprincip alla var inne på plan och lirade. Nu är det dags att sova för i morgon väntar en mini-turnering utanför Bielsko.
 
Hälsningar Jo-Jo och Sofie

Vinst igen!

Publicerad 2013-05-12 21:44:04 i Allmänt,

Hej på er! Idag har vi haft en bra dag här i Polen. Träningen imorse var uppdelad centrar/libero och spikers, vi passare var med på båda, eller alla tre kanske jag ska säga. Mellan bollpassen körde vi nämligen ett core/konditionpass med sanna samt ett dans/kordination, grymt kul och bra träning för magen.Träningarna rullar på bra och vi växer verkligen som lag. Ikväll spelade vi match mot Danskorna igen och vann med 3-2 (spelade alla fem set till 25) heja Sverige. I morgon väntar nya matcher mot polska klubblag, så otroligt kul att vi får såhär mycket och bra matchning! Kul att så många är inne och kikar här, vi ska hålla er så uppdaterade vi kan. 
 
Hälsningar Sofie 
 
Sanna in action

Turneringsspel!

Publicerad 2013-05-12 11:26:22 i Allmänt,

Trots att vi bara har några få träningspass i kroppen som lag under denna samlingen var det igår dags att spela turnering. Vi testade på matchspel redan i fredagskväll och då var det vårt danska resesällskap som stod för motståndet. Den matchen vann vi med 5-3 och det var en bra match för att få koll på hur vi ligger till, vad vi behvöver jobba vidare på och för alla att få känna på hur det är att spela mot internationellt motsånd. 

Tillbaka till turneringen igår då. Lagen som deltog i turneringen var landslagen från Sverige, Danmark & Vitryssland + ett klubblag från den polska andraligan. Vi spelade två matcher under dagen, mot Vitryssland och laget från Polen.

Första matchen var mot Vitryssland, ett lag vi aldrig spelat mot tidigare men då vi har spelat mot östeuropeiska lag förut så vi visste ungefär vad som väntade. De var stora, starka och tryckte på med mycket power i så väl anfall som serv. Vi svarade upp bra och höll i ett aggersivt anfallsspel och lyckades stundtals även ha ett bra servtryck. Det märks att vi precis är i uppstarten av samlingen men vi gör mycket bra grejer och nu är målet att göra dem oftare och hålla i vårt spel i längre perioder. Matchen förlorade vi med 3-0 men det var bara att ladda om då nästa match skulle starta 25 min senare.

Matchen mot polskorna var väldigt jämn i första set men tyvärr förloade vi med 27-25. Även här hade vi bra servtryck och fick även igång vårt block/defense bättre vilket gjorde att vi kunde vinna fler bollar i transition. I andra set hade vi ett bra och varierat anfallsspel samtidigt som vår servmottagning fungerade bra och vi vann setet på ett övertygande sätt. Tyvärr fanns det inte tid för att spela ett tredje set men vi räknade ut att vi hade vunnit fler bollar totalt så vi tilldelade oss själva segern ;)

Den här turneringen var riktigt bra och motståndet vasst. Det är alltid så otroligt roligt att få möta stora, fysiska, tekniska och bollsnåla lag, det ger en verkligen massvis av motivation och jag önskar att fler svenska spelare fick möjligheten att spela mot den här typen av motstånd!!
 
Nu tränar vi vidare hemma i Bielsko-Biala och redan ikväll kör vi match igen mot danskorna :)
 
// #5 Andréa
 

2013 samlingen är igång!

Publicerad 2013-05-10 20:45:00 i Allmänt,

Säsongen 2013 är igång för damlandslaget.

Har i dag 10 maj haft vår första träningsdag i Bielsko Biala. Träningspass på morgonen med inriktning servemottagning o anfall.

På kvällspasset träningsspel mot Danmark, 8 set spelades och alla spelare var in action. 8 set avklarades och 5-4 i setmatchen till Sverige. Matchen på centercourt blev knapp vinst för Danmark med 3-2.

Nu ska middag ätas och sen ser vi fram emot morgondagens turnering med träningsmatch mot Vitryssland.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela