Damlandslaget 2013

Damlandslaget laddar inför två landskamper mot grannationen Danmark den 17 (i Köpenhamn) samt den 18 maj i Halmstad. Uppladdningen sker i Polen där vi matchar mot ett flertal polska lag. Vi hade även med oss Danmark under resans första dagar. Glöm inte att komma och heja på oss i Halmstad i helgen!

Turneringsspel!

Publicerad 2013-05-12 11:26:22 i Allmänt,

Trots att vi bara har några få träningspass i kroppen som lag under denna samlingen var det igår dags att spela turnering. Vi testade på matchspel redan i fredagskväll och då var det vårt danska resesällskap som stod för motståndet. Den matchen vann vi med 5-3 och det var en bra match för att få koll på hur vi ligger till, vad vi behvöver jobba vidare på och för alla att få känna på hur det är att spela mot internationellt motsånd. 

Tillbaka till turneringen igår då. Lagen som deltog i turneringen var landslagen från Sverige, Danmark & Vitryssland + ett klubblag från den polska andraligan. Vi spelade två matcher under dagen, mot Vitryssland och laget från Polen.

Första matchen var mot Vitryssland, ett lag vi aldrig spelat mot tidigare men då vi har spelat mot östeuropeiska lag förut så vi visste ungefär vad som väntade. De var stora, starka och tryckte på med mycket power i så väl anfall som serv. Vi svarade upp bra och höll i ett aggersivt anfallsspel och lyckades stundtals även ha ett bra servtryck. Det märks att vi precis är i uppstarten av samlingen men vi gör mycket bra grejer och nu är målet att göra dem oftare och hålla i vårt spel i längre perioder. Matchen förlorade vi med 3-0 men det var bara att ladda om då nästa match skulle starta 25 min senare.

Matchen mot polskorna var väldigt jämn i första set men tyvärr förloade vi med 27-25. Även här hade vi bra servtryck och fick även igång vårt block/defense bättre vilket gjorde att vi kunde vinna fler bollar i transition. I andra set hade vi ett bra och varierat anfallsspel samtidigt som vår servmottagning fungerade bra och vi vann setet på ett övertygande sätt. Tyvärr fanns det inte tid för att spela ett tredje set men vi räknade ut att vi hade vunnit fler bollar totalt så vi tilldelade oss själva segern ;)

Den här turneringen var riktigt bra och motståndet vasst. Det är alltid så otroligt roligt att få möta stora, fysiska, tekniska och bollsnåla lag, det ger en verkligen massvis av motivation och jag önskar att fler svenska spelare fick möjligheten att spela mot den här typen av motstånd!!
 
Nu tränar vi vidare hemma i Bielsko-Biala och redan ikväll kör vi match igen mot danskorna :)
 
// #5 Andréa
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela