Damlandslaget 2013

Damlandslaget laddar inför två landskamper mot grannationen Danmark den 17 (i Köpenhamn) samt den 18 maj i Halmstad. Uppladdningen sker i Polen där vi matchar mot ett flertal polska lag. Vi hade även med oss Danmark under resans första dagar. Glöm inte att komma och heja på oss i Halmstad i helgen!

Inför öppningsmatchen mot Israel, i Raanana

Publicerad 2012-09-13 12:57:01 i Allmänt,

Besök från Svenska Ambassaden i öppningsmatchen i Kval-omgång 2 i Israel.

18.30 ISRAEL-SVERIGE

På tisdagen anlände Damlandslaget till Israel och inkvarterades på Hotel Marina i Tel Aviv. Temperaturskillnaden är det första som slår emot oss. 30 grader utomhus och innomhus går aircondition på max och då är det mellan 17 och 22 grader. Viktigat att inte vara ute i solen mer än en halvtimme och att ha varmt på sig innomhus i det kalla draget från fläktarna. Snart 4 veckor och lika många länder testar både kropp och knopp. Hela laget kämpar med att prestera på topp vid träning, träningsmatch, matcher, möten och övriga aktiviteter. VIssa dagar får alla kämpa hårdare för att nå upp till önskad nivå. Förändringar i köken i de olika länderna ger hela kroppen en utmaning. Nu när vi är framme vid de tre avslutande matcherna i EM-kvalet är alla i truppen taggade och viljan att prestera bra mot toppmotstånd är STOR.

Vi har genomfört 2 träningar i matcharenan som ligger ca 45 minuter, i buss, från hotellet. I ikväll möte Sverige värdnationen Israel. I Poprad, Slovakien mötte vi Israel i sista matchen så motståndet är färskt i minnet. I slovakien gjorde vi vår bästa match men hadeproblem med att avsluta seten med samma skärpa som vi inledde dem. Här ligger även ikväll den stora utmaningen för laget. Andra nycklar är att hålla bra servetryck och ett strikt block/ försvarsarbete.

Matchen ikväll och övriga mattcher här i Israel kommer att ställa högre krav på oss än förra helgen. Alla lagen har nu mötts en gång och utöver det så har alla lagen färsk statistik från övriga matcher som spelats. Alla coacher har letat upp styrkor och svagheter hos sina motståndare och det kommer med all säkerhet att förändra matchbilden om inte fel och mistag har korrigerats i det egna spelet.

Till matchen i kväll mot Israel får Damlandslaget fint besök. Från den Svenska Ambassaden i Tel Aviv kommer det 10 personer för att titta på matchen och träffa laget efteråt. På Ambassadens hemsida är evenmanget och Sveriges matcher länkade.

Länk till Svenska ambassaden;
www.swedenabroad.com

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela