Damlandslaget 2013

Damlandslaget laddar inför två landskamper mot grannationen Danmark den 17 (i Köpenhamn) samt den 18 maj i Halmstad. Uppladdningen sker i Polen där vi matchar mot ett flertal polska lag. Vi hade även med oss Danmark under resans första dagar. Glöm inte att komma och heja på oss i Halmstad i helgen!

Respektingivande prestation (Tina CN´s ord)

Publicerad 2011-08-15 18:23:07 i Allmänt,

Själv skulle jag vilja säga att årets två "el classico" (Sverige mot Asien, för dom som inte visste det) nu är avgjorda. Trots en tuff match igår kom vi igen idag med ny energi och gjorde en klart bättre match mot Kina än den mot Japan igår (som vi visserligen har glömt). Siffrorna från dagens match kanske säger att det var samma typ av match som igår (25-14, 25-13, 25-11) men sanningen är att skillnaden var milsvid och vi tog verkligen ett stort steg framåt. Vi visste att Kina skulle spela ett liknande spel som Japan men gå betydligt mer på kraft och höjd och det var även så det såg ut. Dom hade en spelare (nr 8) på högerkanten som fick väldigt mycket pass och som tog mycket poäng, tyvärr så lyckades vi inte stoppa henne så mycket som vi kanske kunde ha hoppats men vi höll ett rätt bra servetryck genom hela matchen, vi spelade betydligt mer tillsammans, tog fler bollar i försvar och gjorde mycket färre egna misstag. Helt igenom en bra insats av oss, som vi får vara nöjda med.

Några av de saker som vi tar med oss från matchen är Anna H´s blockprioriteringar, Sara P´s hand i golvet, Andrea´s skarpa diggespike, Aida´s b från 8 meter och slutligen singelläget på kanten i tredje set. Många bra aktioner idag som inspirerar till matchen i morrn, då Belgien står på andra sidan.

Bilder från matchen redigeras as we speak av vår toppfotograf Beata och kommer snart ut här på Sverige´s kanske bästa blogg (??).

I övrigt kan jag rapportera att det fortfarande är varmt här, vi slipper frysa, McDonald´s inne i matsalen har inte gått i konkurs, poliseskorten på vägen hem från matchen åkte fel och vi stack ifrån dom samt att oavsett hur många gånger man trycker på 1:an så kommer inte hissen åka nånstans om det är just 1:a våningen som man står på.

//#4 Matilda

Kommentarer

Postat av: Hasse

Publicerad 2011-08-15 19:33:27

Grym blogg och härligt att ni bjuder på info när volleybollförbundets pressansvariga är usla. Inte en enda uppdatering eller bilder på volleyboll.se om hur det går för er. Dåligt.

Lägg gärna upp en länk med ett tv-sammandrag från era matcher. Har hört att dom har sänts i kina så borde ju finnas ngt på nätet.

Kör hårt!

Postat av: Eva Franzén

Publicerad 2011-08-15 19:49:40

Kul att följa er och att ni känner att ni tagit ett kliv framåt och är på G. Ser fram emot resultat från Belgien-matchen



Kör hårt Andreá, Anna S, Matilda och alla andra ;-)



//Eva

Postat av: Rönnbäck

Publicerad 2011-08-15 22:36:11

Oj vad konstigt det känns att bara försöka fantisera ihop vad för händelser det är ni åsyftar, när man vanligtvis är helt och hållet införstådd med varje litet felsteg som gjorts.

Singelläget på kanten antar jag var det enda ni fick från kineserna... Det tycker jag att ni gjorde bra. Inte alltid man får några singellägen alls.

Kram på er allesamman. Saknar er

Postat av: Magnus Lilja

Publicerad 2011-08-15 22:40:30

Nu finns iaf invigningen på youtube

http://www.youtube.com/watch?v=HiOYMXbPlBA

Svenska truppen syns vid 1:29:16

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela